Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Legger ned SAS-ruter

SAS Braathens legger ned flere ruter de ikke klarer å tjene penger på.
Sist oppdatert:

Les NA24 på mobil

SAS Braathens legger ned en rekke flyruter. Samtidig styrker de andre.

NA24 - din næringslivsavis

Avvikler ulønnsomme ruter
Allerede 17. desember avvikler SAS Braathens sin virksomhet ved Sandefjord Lufthavn, Torp, og avslutter dermed sine helgeflyginger fra denne flyplassen til Alicante, Nice og Malaga. Flyselskapet fortsetter imidlertid å trafikkere disse destinasjonene fra Oslo.

Lørdagsrutene fra Stavanger og Bergen til Paris og Roma skal også innstilles, og det samme gjelder direkteflygingene fra Oslo til Praha og Wien. Avviklingen vil skje gradvis, og senest innen utgangen av mars neste år.

- Mange av våre kunder kan se frem til et bedret rutetilbud når sommertrafikkprogrammet trer i kraft neste år. På den annen side er det trist å måtte konstatere at etterspørselen etter de rutene vi nå har besluttet å nedlegge, ikke har gitt en tilfredsstillende lønnsomhet. I dagens harde konkurransesituasjon må vi, i likhet med andre flyselskaper, av og til ta upopulære beslutninger, sier Johnny Skoglund i en kommentar.

Forsterker tilbudet
Flyselskapet forsterker samtidig rutetilbudet med flere flyginger på en rekke destinasjoner, både innenlands og utenlands. Endringene skal være fullført innen utgangen av mars neste år.

Innlandsstrekningene der SAS Braathens skal øke kapasiteten fra neste år er Oslo – Stavanger, Oslo – Bergen, Oslo – Trondheim , Oslo - Bodø og Oslo – Tromsø. Også mellom Stavanger og Trondheim vil setetilbudet bli utvidet. På disse strekningene er etterspørselen, og da ikke minst fra næringslivet, slik at det er et grunnlag for et styrket rutetilbud, melder flyselskapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere