Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(TV 2 Nettavisen/CS)

MySpace saksøker «spamkonge»

Promotion med annonselenker

Denne trenger alle mobiler

Oddsen med annonselenker

Nedturen fortsetter for oppkomlingen

En av verdens største nettbøller blir saksøkt for en halv milliard.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nettverksgiganten MySpace har saksøkt den kjente «spameren» Sanford Wallace, ifølge BusinessWire.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Fox Interactive Media-eide MySpace har Sanford ulovlig forsøkt å få adgang til brukerprofilene på nettverket ved å opprette profiler, grupper og forum på portalen. Han skal så ha forsøkt å lede brukerne over til sine egne hjemmesider. I tillegg blir han anklaget for å ha sendt flere tusen e-poster med spam til brukerne av MySpace og reklamert for sine egne sider.

- Individer som prøver å «spamme» eller «phishe» våre medlemmer er ikke velkomne på Myspace, sier sjefsikkerhetsansvarlig hos MySpace, Hemanshu Nigam, ifølge news.com.

Ifølge epn.dk ønsker MySpace å ramme Sanford med en halv milliard kroner.

Sanford Wallace er en kjent aktør etter at han på 1990-tallet omtalte seg selv som kongen av «spam», og søksmålet er bare den siste i en rekke mot mannen. Tidligere har han blitt saksøkt av USAs handelskommisjon og selskaper som AOL og Concentric Network Corp. I mai i fjor måtte Wallace og selskapet hans Smartbot.net hoste opp over fire millioner dollar i erstatning.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus