RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERER PÅ SYKEFRAVÆR: De 400 ansatte i Stormberg Norge har et dobbelt så høyt sykefravær som de ansatte i Stormberg Sverige. Stormberg-sjef Steinar J. Olsen (bildet) er ikke fornøyd.
REAGERER PÅ SYKEFRAVÆR: De 400 ansatte i Stormberg Norge har et dobbelt så høyt sykefravær som de ansatte i Stormberg Sverige. Stormberg-sjef Steinar J. Olsen (bildet) er ikke fornøyd. (Stormberg)

«Betenkelig at ansatte med influensa holder seg hjemme»

Sist oppdatert:
Stormberg-sjef Steinar J. Olsen reagerer på at ansatte med lungebetennelse eller influensa er borte fra jobb.

I en intern video for de rundt 400 Stormberg-ansatte filmer Stormberg-eier Steinar J. Olsen (44) seg selv idet han snakker om en kraftig økning i bedriftens sykefravær. Fraværet var på 5,3 prosent ifjor – langt over målet på fire prosent. I år har fraværet økt med 20 prosent og ligger på 6,2 prosent. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

- Å ha et sykefravær som er så høyt som nå, er hverken naturlig eller sunt. Det betyr en merbelastning for dem som er på jobb, sier Olsen i videoen, som DN bringer et utdrag fra.

Han påpeker at mange ansatte med kroniske lidelser har lavt fravær, mens andre blir hjemme hver gang de ikke føler seg helt bra.

I videoen uttaler han videre at han synes det er betenkelig når ansatte med blant annet influensa og lungebetennelse holder seg hjemme fra jobb.

Olsen understreker at det er viktig å se hele videoen og ikke bare deler av den.

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er usikker på om en Youtube-film kan få ned sykefraværet.

– Det er viktig at alle bedrifter forsøker å få ned sykefraværet, men jeg er ikke sikker på at det å legge ut Youtube-filmer er riktig måte å gjøre det på, sier Eriksson etter å ha sett videoen med Stormberg-sjefen.

Han mener nær kontakt med ansatte og tilrettelegging er det viktigste å ta hensyn til.


Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere