NA24.no

Britisk skryt til Per Petterson

Sist oppdatert:
Per Pettersons roman «Ut og stjæle hester» betar britiske kritikere like mye som norske.

Forlaget Harvil Secker ga nettopp ut romanen i engelsk språkdrakt, og den er plukket opp av anmeldere fra et bredt spekter av britisk presse.

Årets beste
Mest ivrig er avisen The Independent som også har «Ut og stjæle hester» på listen over en av årets beste bøker. To anmeldere gir boken toppkarakter og kaller den «imponerende roman - og et ekte kunstverk».

Anmelderne lar seg fange av Per Pettersons litterære stemme. Det samme gjør The Guardian som mener boken er «et lite mesterverk om død og desillusjon i et nordisk land».

- Betydelig roman
The Scotsman mener romanen er betydelig, og tror at oversettelsen er veldig god, mens tabloiden Daily Express uttaler at «fanger selve essensen av menneskets omfattende eksistens». Også The Irish Times og The Daily Telegraph stemmer i skrytet av det som var 2003s store roman her hjemme.

Per Petterson har hatt et glimrende år hva det gjelder salg av «Ut å stjæle hester» til utlandet. Nylig ble boken også kjøpt av et amerikansk forlag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere