RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konsernsjef i Marine Harvest Alf Helge Aarskog.
Konsernsjef i Marine Harvest Alf Helge Aarskog. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Børs: Marine Harvest stiger etter oppdatering

John Fredriksens sjømatgigant Marine Harvest stiger over to prosent på børsen etter å ha lagt frem knalltall.
Sist oppdatert:

Marine Harvest, der John Fredriksen er største aksjonær, la frem en oppdatering for første kvartal som viser at selskapet gikk en driftsresultatet før biomassejusteringer på 215 millioner euro, bedre enn ventet på 206 millioner euro. 

Ifølge Pareto Securities innebærer dette at kvartalet blir det beste noensinne for selskapet og Sparebank1 Markets omtaler det som solid.

«Samlet sett er dette en solid oppdatering og vi venter en positiv reaksjon på børsen i dag. Lakseksektoren har falt for mye etter vårt syn», skriver analytiker Tore Tønseth i Sparebank1 Markets i en oppdatering.

Sjømatsektoren stiger

Aksjen stiger 2,3 prosent på børsen og drar med seg de andre lakeselskapene. Lerøy Seafood Group stiger 2,02 prosent, mens Salmar stiger 2,25 prosent. 

Selskapene har falt kraftig den siste tiden, og verdien på Marine Harvest er blitt redusert med rundt ti milliarder kroner fra toppen. Sektoren har imidlertid vist tegn til oppgang i dagene etter påsken.

Svakt opp

Ellers er børsen svakt opp med en stigning på 0,22 prosent etter to dager med fall. 

Ny nedtur på Oslo Børs

Det er de oljerelaterte selskapene som trekker ned ettersom oljeprisen har falt rundt halvannen dollar fatet siden børsen stengte onsdag. Statoil er ned 0,8 prosent, mens Kristian Siems Subsea 7 og Røkkes Aker BP faller 0,9 prosent.

Plutselig fall i oljeprisen svekker kronen

I europeiske børsmarkeder er det en svakt positiv trend, mens det er blandet i Asia.

Børs: Små bevegelser i Asia

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere