RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulkfallet preger Imarex

Sist oppdatert:
Handelen på shipping og energibørsen Imarex økte i desember, men verdien på handelen falt dramatisk.

Hovedårsaken til det store fallet i verdiene av kontraktene handlet over derivatbørsen Imarex i Oslo, er den heftig nedturen i markedet for tørrlastskip.

NA24 - din næringslivsavis

Mens volumet av handler med shippingderivater økte med 9 prosent i desember sammenlignet med samme måned i 2007, så var den nominelle verdien på børspostene ned heftige 56 prosent til 381 millioner dollar.

Omsetningen av shippingderivater totalt for 2008 endte på 18,3 milliarder dollar i nominell verdi, en økning på 24 prosent. Handelsvolumet i antall børsposter økte samtidig med 21 prosent i fjor.

- Mens pressede bulkrater fortsetter å påvirke handelsverdien, har vi sette en økning i ratene gjennom desember og er trygge på at 2009 vil gi betydelige muligheter, sier konsernsjef Herman W. Michelet i Imarex i en kommentar.

Handelsplassen formidling av energikontrakter steg med 15 prosent i desember til 846 Twh, mens antallet handler steg med 4 prosent til 18.726 sammenlignet med desember i 2007.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere