RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kredittkort Eurocard Mastercard
Kredittkort Eurocard Mastercard Foto: JIM BOURG (SCANPIX)

Datainnbrudd hos kortselskaper

Sist oppdatert:
Tusenvis av Visa- og Mastercard-kunder rammet, trolig også norske.

Det var den svenske avisen Aftonbladet som tirsdag meldte om at flere svenske banker i dag har sendt brev til kundene om at kortene blir sperret for bruk utenlands og på internett etter melding om et datainnbrudd.

- Korteiere som rammes av dette bedrageriet, kommer til å få pengene sine tilbake, sier Ian Barber ved Visa Europe til avisen. Datainnbruddet skal ha skjedd i Spania, og Barber sier at man ikke tror dette bare rammet Visa.

Trolig norske kort
Norske kunder er etter alt å dømme også berørt.

– Vi har fått opplysningene om dette i ettermiddag, uten at vi kjenner omfanget ennå, sier kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea i Norge til NRK.no .

Innbruddet skal ha vært rettet mot en datamaskin som tar mot og lagrer informasjon fra terminaler, ikke mot en enkelt butikkterminal.

Også Mastercard
Mest sannsynlig er det at turister i Spania er rammet. Nordea vil nå motta lister over hvilke kort som kan være rammet. Det kan dreie seg om kort fra hele Europa.

En Mastercard-kunde bekrefter også overfor den Aftonbladet at kortet er sperret og at begrunnelsen er et datainnbrudd et sted i Europa.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere