RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Desperat leting

Ti mennesker er fremdeles savnet etter at en ishall sør i Tyskland kollapset mandag.
Sist oppdatert:

Minst 11 mennesker er døde og mellom 30 og 35 personer er skadd. 19 har blitt brakt til sykehus, melder Associated Press (AP).

Redningsmannskapene kjempet natt til tirsdag en knallhard kamp for å finne de ti savnede menneskene inne i ruinene av ishallen i tyske Bad Reichenhall på grensen til Østerrike.

Fire barn er blant ofrene for ulykken, som skjedde klokken 16 norsk tid på en skole mandag.

Mye snø
Redningsarbeidet ble først hindret av store snømengder i og rundt byen.

Hjelpemannskap ble kalt inn fra Østerrike. Først flere timer etter ulykken var redningsarbeidere i stand til å finkjemme ruinene med hunder. Så lang tid tok det å få stabilisert taket på bygningen ved hjelp av heisekraner.

Skolebarna i regionen har fortsatt juleferie, og myndighetene mener mange av dem var inne i hallen da ulykken skjedde.

- På en ettermiddag som dette var det høyst sannsynlig flest barnefamilier der, sier en kilde.

Ble advart
Thomas Rumpeltes, som leder et ishockey-lag i byen, sier til tysk media at laget tidligere mandag ble kontaktet av lokale myndigheter som fortalte at treningen måtte avlyses på grunn av fare for ras.

- Likevel fortsatte vanlige folk å skøyte der, sier Rumpeltes til TV-kanalen ZDF.

En talsmann for de lokale myndighetene sier imidlertid at ishockey-treningen bare kan ha blitt avlyst fordi man ville sjekke om det var nødvendig å fjerne snø fra taket, og ikke fordi det fantes en konkret fare for sikkerheten.

Politiet vil ikke spekulere i årsaken til at taket kollapset, men tyske medier mener bygningsstrukturen i hallen, som er fra 70-tallet, kombinert med de massive snømengdene den siste tiden, har skylden.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere