RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

Dette er Yaras nye finansdirektør

Yara fant ressurser i egne rekker.

Yara International ASA har utnevnt Egil Hogna (37) til ny finansdirektør.

NA24 - din næringslivsavis

Han starter i stillingen fra august og overtar etter Sven Ombudstvedt.

Egil Hogna har jobbet for Yara siden 1999 og er for tiden basert i Frankrike med ansvaret for Business Unit Mediterranean med årlig omsetning på om lag 800 millioner dollar.

Jeg er glad for at Egil kommer inn i toppledelsen som finansdirektør. Han har omfattende erfaring fra forskjellige finans- og ledelsesstillinger i Yara og hadde en sentral rolle i både omstillingen og børsnoteringen av Yara. Dessutten har han kjennskapen til både selskapet og industrien som kreves for at selskapet skal kunne fortsette sin positive utvikling, sier konsernsjef i Yara International, Thorleif Enger.

I løpet av sine 9 år i Yara og tidligere Norsk Hydro har Egil Hogna hatt en rekke lederjobber, inkludert ansvaret for Investor Relations i forbindelse med børsnoteringen av Yara (2004-2006) og konserncontroller under Agri Turnaround (1999-2001). Han har også jobbet for Hydro Aluminium og før han begynte i Norsk Hydro var han konsulent for McKinsey & Company.

Egil Hogna er sivilingeniør i Industriell Økonomi fra NTNU og har også en MBA fra INSEAD i Frankrike.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere