RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Dømt til å betale 158 millioner

Røkke-selskapet Havfisk tapte i retten.
Sist oppdatert:

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Havfisk AS må betale 158 millioner kroner til islandske Glitnir, som dermed vant fram med sitt søksmål av tingretten i Reykjavik.

Havfisk hadde ikke rett til å heve rente-, inflasjons- og valuta-avtalen med Glitnir i 2008, konkluderer retten. Selskapet er derfor i første rettsinstans dømt til å betale til sammen 158 millioner kroner i erstatning og strafferente. Dommen blir anket.

– Vi er svært skuffet over dommen og mener retten har foretatt en uriktig vurdering. Vi kommer derfor til å anke dommen til Islands høyesterett, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Havfisk i en børsmelding.

Havfisk sa opp avtalen fra 2005 da Glitnir etter finanskrisens utbrudd tre år senere ble satt under administrasjon. Det norske selskapet var av den oppfatning at den islandske banken i praksis hadde misligholdt sin del av avtalen og at den derfor kunne sies opp.

Aksjekursen til Havfisk sank raskt etter at børsen åpnet torsdag, og var etter en times handel ned 6 prosent.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere