RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENDRER PROGNOSENE: Strengere lånekrav og lavere befolkningsvekst i Oslo enn ventet gjør at Eiendom Norge endrer prognosene for boligprisene og tror nå på 5 prosents vekst i 2017.
ENDRER PROGNOSENE: Strengere lånekrav og lavere befolkningsvekst i Oslo enn ventet gjør at Eiendom Norge endrer prognosene for boligprisene og tror nå på 5 prosents vekst i 2017. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Eiendom Norge tror på utflating i boligprisene i Oslo

Sist oppdatert:
Strengere lånekrav og lavere befolkningsvekst i Oslo enn ventet gjør at Eiendom Norge endrer prognosene for boligprisene og tror nå på 5 prosents vekst i 2017.

De opprinnelige prognosene for året var på 10–12 prosents prisvekst i Oslo i år.

– Vi har hatt om lag fem prosents prisvekst i første kvartal, og jeg tror det er det beste vi kan oppnå for 2017, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge til TDN Finans ifølge Dagens Næringsliv.

Han legger til at myndighetskravet om at man ikke får låne mer enn fem ganger inntekt har slått inn hardere og tidligere enn mange trodde.

I tillegg er befolkningsprognosene fra Statistisk sentralbyrå lavere enn forutsett for hovedstaden, samtidig som det bygges mange boliger.

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening tror imidlertid ikke at det bygges for mange boliger i Oslo.

(©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere