RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Sist oppdatert:
Partene i lønnsoppgjøret i staten ble enige tirsdag kveld.

Resultatet ble en ramme på 3,5 prosent, opplyser YS Stat.

Partene hadde frist til midnatt, men i motsetning til i fjor hvor det ble storstreik, klarte de denne gangen å bli enige i god tid.

- Denne gangen ble det ikke rom for justeringsforhandlinger eller lokale forhandlinger. Dette er et ansvarlig økonomisk oppgjør i tråd med resultatet i frontfaget, sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen, i en pressemelding

Selv om rammen ble 3,5 prosent, er det ikke mye friske penger som kommer inn. Årsaken er stort overheng fra i fjor.

- I et oppgjør der rammene er trangere enn på mange år gikk LO Stat inn i oppgjøret med et hovedkrav om at lønnstilleggene i hovedsak skulle gis som et generelt tillegg avtalt sentralt. Vi mener dette gir den mest rettferdige fordelingseffekten, og er glad for at staten lyttet på oss, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat i, en pressemelding.

- Det har vært krevende forhandlinger også i år. Men vi er fornøyd med at vi fikk en forhandlingsløsning. Ved å unngå megling i årets oppgjør, har vi bevist at tariffsystemet i staten har livets rett, sier Arne Johannessen, forhandlingsleder i Unio på det statlige tariffområdet.

Også Akerdemikerne forteller at de aksepterer resultatet.

- Men dette oppgjøret løser ingen av de reelle utfordringene i staten. Det viser at det er betydelige feil og mangler i systemet. De må vi løse neste år, sier forhandlingsleder Rikke C. Ringsrød i Akademikerne stat.

Alle som er avlønnet i lønnstrinn 52 og over får et tillegg på 1,07 prosent, mens de i lønnstrinn 19 til 51 får et tillegg fra 4.200 til 4.500 kroner.

- Den disponible rammen i årets oppgjør var svært lav. Dette, i kombinasjon med at alle våre medlemmer får reallønnsforbedringer, gjør at vi har akseptert oppgjøret, sier Ringsrød.

Under kan du se hvordan lønningen justeres fra 1. mai:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere