RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

EU-motstandere i medvind

Nei til EU får stadig nye medlemmer.

Nei til EU fikk 2700 nyinnmeldinger i 2011. Det er nesten 500 flere enn året før, og organisasjonen kan samtidig glede seg over historisk gode meningsmålinger.

- Dette er svært gledelig! Det at så mange slutter opp om Nei til EU i en situasjon der EU-kampen langt på vei er avlyst, blant annet av statsministeren, viser en høy grad om bevissthet om at Nei til EU har flere funksjoner i det norske samfunn, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU i en melding.

Olaussen peker på behovet for kritiske analyser av EUs utvikling, Nei til EU som kunnskapsbank, og ikke minst den voksende motstanden mot overstyringa fra Brussel gjennom EØS-avtalen.

En meningsmåling gjennomført i november i fjor viste at 52 prosent av de spurte heller ønsket seg en handelsavtale med EU enn EØS-medlemskap. Bare 19 prosent foretrakk EØS-medlemskap.

- Vi ser en markant holdningsendring hos folk flest. Nei til EU har lenge pekt på ulempene med EØS-avtalen, og med flere på laget blir det lettere å drive fram denne debatten, mener lederen i Nei til EU i meldingen.

Totalt antall medlemmer viser en svak nedgang fra 2010 med vel 500 fra 29 098 til 28 524.

Olaussen er svært fornøyd med en så beskjeden tilbakegang.

- Med et så massivt flertall som opp mot 80 prosent mot EU kunne man tenkt seg at flere ville velge bort medlemskapet i Nei til EU denne gangen. Den store rekrutteringa av nye medlemmer gjør at vi opprettholder vår politiske, organisatoriske og økonomiske styrke, sier Nei til EUs leder i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere