RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fotograf:TIMOTHY A. CLARY (AFP)

Feststemning på børsene

Opptur etter budsjettstup-klarering.

Europeiske børser fikk en optimistisk start på nyåret etter at USA i siste liten har klart å unngå å havne utfor det såkalte budsjettstupet.

Etter to timers handel onsdag var den britiske toppindeksen FTSE 100 steget med 2 prosent, eller 115,22 poeng, til 6.013,03 poeng. Det er det høyeste nivået indeksen har nådd på 18 måneder.

Da handelen startet onsdag morgen, gikk kursene rett i været blant annet på Euro STOXX 50-indeksen, DAX-indeksen i Tyskland og CAC-indeksen i Frankrike. Alle hadde en oppgang på mellom 1,8 og 2,4 prosent, melder Reuters.

I Milano klatret FTSE Mib-indeksen med over 3,0 prosent i løpet av formiddagen, og bankaksjer sto for mye av oppgangen.

Bare timer før de europeiske børsene åpnet for første gang i 2013, ble det kjent at Representantenes hus har godkjent en budsjettavtale som blant annet innebærer skatteøkninger for de rikeste amerikanerne.

Samtidig er de omfattende kuttene i offentlig sektor som opprinnelig ville ha trådt i kraft ved nyttår om ikke politikerne kom til enighet, blitt utsatt med to måneder. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere