RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Administrerende direktør og sjefredaktør Alf Hildrum
Administrerende direktør og sjefredaktør Alf Hildrum Foto: Bjørn Erik Larsen/TV 2

Flere får TV 2

Sist oppdatert:
TV 2 og Viasat er enige om prisen for tre av TV 2s kanaler på satellittplattformen.

Etter lange forhandlinger begynner bitene i forhandlingene om satellittdistribusjon av norske tv-kanaler å komme i havn.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Tirsdag ble det kjent at Canal Digital og TV 2 var kommet til enighet om distribusjon av selskapet kanaler.

Les også: TV 2 klar på parabol

Enige om pris
Onsdag er det klart at forhandlingene med Viasat, som tidligere ikke har distribuert TV 2, er i ferd med å nærme seg slutten.

- Vi er blitt enige om en pris med Viasat, det er korrekt, men vi har ikke utformet avtalen og det gjenstår forhandlinger om en del rekke ting. Det er all grunn til å tro at vi blir enige om en avtale om kort tid, sier Rune Indrøy i TV 2 til NA24.

Han bekrefter at TV 2 vil stille med hovedkanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Nyhetskanalen. TV 2 Zebra og TV 2 Sport vil ikke være en del av pakken Viasat kan tilby. Disse kanalene er Canal Digital medeier i.

Indrøy vil ikke si noe om prisen i avtalen med de to distributørene. Men ifølge kilder NA24 Propaganda har snakket med har avtalen Canal Digital og Viasat inngikk i høst om en ikke-eksklusiv avtale vært et tema under forhandlingene etter at TV 2 truet med å etablere en egen satellittplattform.

Les også: Historisk parabolavtale

Les også: Blir han satellittkonge?

Diktere pris
Dermed skal TV 2 ha kunnet stått fritt til nærmest å diktere prisen for sine kanaler. I fjor høst ble det spekulert i om avtalen mellom de to satellittplattformene ville redusere inntektsstrømmen til kringkasteren. Etter det NA24 Propaganda forstår står TV 2 igjen med en styrket inntektsstrøm for distribusjonen av sine kanaler. Tidligere har TV 2 mottatt 100 millioner kroner fra Canal Digital for å gi satellittplattformen deres enerett til distribusjon. Med Viasat inn i folden har dette beløpet steget.

MTG skal tidligere ha tilbudt TV 2 rundt 100 millioner kroner årlig. Folk i tv-bransjen tror at beløpet Viasat må ut med ikke er langt unna på grunn av selskapets lav distribusjon på rundt 150.000 husstander.

Med den ikke-eksklusive avtalen vil en kontrakt mellom TV 2 og Viasat også medføre at TV3 kommer på Canal Digitals satellittplattform.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere