RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere satser på fond

Sist oppdatert:
Aldri før har nordmenn satset så mye på fond. Hele 230 milliarder kroner er plassert i norske fond og i november alene ble nettotegningen på 4,1 milliarder.

Nettotegningen utgjorde 4,1 mrd. kroner i november. Det er vesentlig høyere enn gjennomsnittet hittil i år, som har vært på 1,8 milliarder kroner.

-Den høye nettotegningen i november kan skyldes at enkelte privatpersoner allerede i november begynte å omplassere penger fra bank til fond som følge av at verdipapirfond inngår med bare 65 prosent av sin verdi i grunnlaget for formuesskatt, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en kommentar.

Nettotegningen i november fordelte seg på aksjefond to milliarder kroner, pengemarkedsfond med 500 millioner, obligasjonsfond med 1,1 milliarder og k ombinasjonsfond med 500 millioner kroner.

Forvaltningskapitalen i norskregistrerte verdipapirfond nådde et nytt rekordnivå på 227,9 milliarder kroner ved utgangen av november. Det er 1,4 millairder kroner mer enn forrige rekord fra september i år.

- De som i dag betaler full formuesskatt på 1,1, prosent vil kunne redusere denne med 0,4 prosentpoeng – eller 35 prosent – ved å flytte penger fra bank til verdipapirfond innen årsskiftet. Vi forventer derfor høy tegning gjennom årets to gjenværende uker, særlig i pengemarkedsfond, fortsetter Ruud

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere