RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykten råder på børsene

Sist oppdatert:
Finansuroen fortsetter. Se hva som skjedde i natt.

Nedturen på børsene fortsetter i Asia etter nedgangen i USA mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Finansaksjer og bilaksjer trekker de asiatiske markedene i negativ retning. Årsaken er ny bekymring for at ikke alle kredittap har sett overflaten ennå, og investorene frykter derfor at dette vil påvirke den globale økonomiske veksten.

De største investeringsbankene i henholdsvis Australia og Japan, Macquarie Group Ltd.og Nomura Holdings falt etter at Standard & Poor's kuttet ratingen på tre av de største investeringsbankene på Wall Street i går. I tillegg fikk toppsjefen i amerikanske Wachovia sparken og styreformannen i Washington Mutual måtte gå av. Dette sådde heller ikke opimismen, verken i USA eller i Asia.

I Japan falt også bilaksjer som Honda Motor. Årsaken er at den japanske yenen har styrket seg mot den amerikanske dollaren. Dette medfører at inntjeningen for de japanske eksportselskapene blir redusert.

- Nedgraderinger fra S&P minner oss alle om at kredittskvisen fremdeles lurer der ute, og vil av og til dukke opp for å overraske markedet, sier Mitsushige Akino hos Ichiyoshi Investment Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen er ned 1,2 prosent tirsdag, og den største bidragsyteren blant indeksens 10 industrigrupperinger kom fra finanssektoren.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: - 1,36%
Japans Nikkei 225: - 1,77%
Hongkongs Hang Seng:- 2,19%
Kinas CSI 300: - 0,13 %
Kinas Shanghai Composite: - 0,87%
Taiwans Taiex - 1,66%
Sør-Koreas Kospi: - 1,52%
Singapores Strait Times Index: - 1,17%

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere