RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Full fres i nyttårsfesten

Sist oppdatert:
Feståpningen på 2009 fortsetter. Ikke siden 2004 har investorene i Asia hatt slike børsdager.

For åttende dag på rad stiger børsene i Asia. Dette er den lengste uavbrutte perioden med oppgang siden 2004, og kommer etter at investorene har fått fornyet optimisme.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 1,3 prosent, og ligger dermed an til å havne på det høyeste nivået siden begynnelsen av november. Indeksen falt med hele 43 prosent i fjor, men har begynt det nye året på en særdeles god måte.

- Dette året vil bli mye, mye bedre enn 2008. I det minste vil det ikke være preget av de samme sjokkene, sier Liu Yang i Atlantis Investment Management til Bloomberg.

- Der hvor myndighetene setter sine penger følger investorene etter, legger hun til.

Nikkei-indeksen i Japan stiger 2,1 prosent til 9.043,12, noe som er det høyeste nivået siden 10. november og er den beste starten på et nytt børsår siden 2002.

Nintendo er blant vinnerne i det asiatiske markedet mandag. Selskapet stiger over fem prosent etter at det har kommet flere signaler om betydelige skattekutt i USA. Dette er gode nyheter for elektronikkselskapet, som får omtrent 40 prosent av sitt salg i nettopp USA.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere