NA24.no

Den spanske kokken, David Munoz, poserer i son restaurant DiverXO i Madrid, som nå kan smykke seg med tre Michelin-stjerner.
Den spanske kokken, David Munoz, poserer i son restaurant DiverXO i Madrid, som nå kan smykke seg med tre Michelin-stjerner. Foto: Pierre-philippe Marcou (Scanpix)

Her er Europas beste restauranter

Ifølge Michelin-guiden.

Onsdag ble det klart atfem restauranter i Oslo, til sammen, kan smykke seg med seks Michelin-stjerner.

Det å få slike stjerner gir ikke bare enorm prestisje, men også betydelige muligheter for økte inntekter.

Maeemo, rett ved Oslo S, er den restauranten i Oslo som har flest stjerner - nemlig to. Bagatelle og Statholdergaarden har en hver, og det samme har årets nykommer på listen - Yliajali og Fauna.

Ingen norske restauranter har tre Michelin-stjerner, men i Europa finnes det et utvalg - de fleste av dem ligger i Paris.

Her er restaurantene i Europa med tre Michelin-stjerner:

Paul Bocuse

Paul Bocuse er et kjent navn i den kulinariske verdenen.

88-åringen har også en egen restaurant, L'Auberge du Pont de Collonges, i Lyon som kan skilte seg med tre Michelin-stjerner.

Bocuse er kjent som en av de mest prominente kokkene innenfor nouvelle cuisine, hvor fokus er på friske råvarer av den høyeste kvalitet.

Foruten luksusrestauranten i Lyon, eier Bocuse blant annet en brasserikjede i Lyon.

Paul Bocuses restaurant, med samme navn, har tre Michelin-stjerner.


Diverxo

Doverxo, som ligger i Madrid i Spania, er nykommer på Michelins trestjerners-liste.

Maten som serveres er spansk fusion og det er den unge kjøkkensjefen, David Munoz, som leder showet her.

David Munoz er kjøkkensjef på Diverxo.


Guy Savoy

Guy Savoy er mannen bak restauranten i Paris med samme navn.

Denne restauranten er smykket med tre stjerner. Savoy har også en Guy Savoy i Las Vegas, men denne har «kun» to stjerner.

Guy Savoys restaurant har også tre Michelin-stjerner.


Le Pré Catelan

Det er den franske kokken Frédéric Anton som er kjøkkensjef på Paris-restauranten Le Pré Catelan, som også er smykket med tre stjerner.

Anton var en tid kjøkkensjef for Meilleur Ouvrier de France, som har hatt tre stjerner i Michelin-guiden siden 2007.

Le Pré Catelan i Paris.


Pierre Gagnaire

Det er den franske stjernekokken Pierre Gagnare, som eier den stjerne-restauranten med samme navn.

Gagnare er kjent som en foregangdriver av fusion-matlagning, og restauranten spesialisere seg på det moderne, franske kjøkken.

Det kan også nevne at Gagnaire er kjøkkensjef for Sketch i London, og har åpnet en restaurant på Mandarin Oriental i Las Vegas.

Pierre Gagnare har også maktet å få tre Michelin-stjerner.


Astrance

Det er Pascal Barbot som er kjøkkensjef, og eier, av Astrance i Paris.

Allerede ett år etter åpning fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, og nå kan den altså smykke seg med tre stjerner.

Astrance er også verdt et besøk, mener Michelin-sjefen.


Épicure

Epicure ligger også i Paris, i hotellet Le Bristol.

Det er Eric Frexhon som er kjøkkensjef, og maten nytes i omgivelser designet av arkitekten Pierre-Yves Rochon, i samarbeid med Oetker.

Epicure har også mat i verdensklasse.


Le Meurice Alain Ducasse

Som navner sier er det stjernekokken Alaia Ducasse som står bak denne restauranten.

Dekorert med Phillippe Starck-design serveres det eksklusiv mat, verdig tre Michelin-stjerner.

Alain Ducasses, Le Meurice, har også tre Michelin-stjerner.


Ledoyen

Ledoyen er en av Paris’ eldste restauranter, og ligger i østre delen av Champs-Élysées i det åttende arrondissement.

Leydon omtales som en av Paris beste gourmetrestauranter.

Arpège

Det er Alain Passard som er Arpèges kjøkkensjef.

Restauranten ligger i Paris, og har kunnet skilte seg med tre stjerner siden 1996.

Arpège ble rangert som verdens 19. beste restauranten i verden av The S. Pellegrino Worlds 50 best restaurants i 2011.

Det skrives på Wikipedia at denne restauranten passer bra også for vegetarianere.

Arpèges er en av verdens beste restauranter.


Gordon Ramsey

TV-kokken Gordon Ramsey har totalt mottatt tolv Michelin-stjerner i sin karriere.

Han eier 25 restauranter i Storbritannia, USA, Japan, Irland, Tsjekkiske republikk, Frankrike, Australia, Sør Afrika, Singapore og Dubai, men Gordon Ramsey er Ramseys første restaurant, som han i sin tid åpnet med sin svigerfar.

Det er Clare Smyth som er kjøkkensjef på restauranten, som spesialiserer seg på det moderne, franske kjøkken.

Gordon Ramsey har åpnet 25 restauranter.


L`Ambroisie

Restauranten L'Ambroisie serverer såkalt haute cusine, og ligger i hjerte av Marais i Paris.

L'Ambroisie ligger i Marias, i Paris.


Enoteca Pinchiorri

Enoteca Pinchiorri ligger i Florence, i Italia og er eid av Giorgio Pinchiorri og franske Annie Féolde.

Kjøkkensjefene her er Féolde, Italo Bassi og Riccardo Monco.


Le Pergola

Le Pergola er den eneste restauranten i Roma med tre Michelin-stjerner.

Foruten velsmakende mat kan restauranten skilte med en vinkjeller med over 60.000 flasker, samt en vannmeny med over 29 slag.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere