RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IKKE GI: Pastoren i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere. Arkivfoto
- IKKE GI: Pastoren i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere. Arkivfoto

Hjelpeorganisasjoner: - Slutt å gi penger til tiggere

Sist oppdatert:
- Vi må ta problemet ved roten.

Pastor i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere, skriver Svenska Dagbladet.

Han mener det fører til at tiggeriet oppfattes som en jobb, men at det ikke forandrer tiggernes situasjon på sikt.

Å gi klær, helsehjelp og tak over hodet, er derimot ok.

Les også: Hvem av tiggerne får mest penger, norske Line eller rumenske Maria?

Leder for den rumenske organisasjonen Life and Light, Florin Ianovici, er enig i at det å gi penger ikke bidrar til å hjelpe i det lage løp.

- Man klarer ikke å unngå å føle medlidenhet. Det føles kanskje bedre å gi penger, men bedre enn medlidenhet er organisert medlidenhet. Vi må ta problemet ved roten. Bruk heller tid på å velge ut en organisasjon som du synes gjør en bra jobb og gi penger dit i stedet, sier han.

Les også: Tiggeren ba NHL-spiller om penger - fikk forbløffende respons

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere