RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Hydro satser mer på solenergi

Investerer 30 millioner i amerikansk solenergiselskap.

Hydro har inngått avtale med det amerikanske solenergiselskapet Ascent Solar Technologies, Inc. om å kjøpe ordinære aksjer i selskapet for fem millioner amerikanske dollar, nær 30 millioner kroner.

Den rettede emisjonen mot Hydro er betinget av og er ventet å bli gjennomført samtidig med en offentlig, garantert fulltegnet aksjeemisjon i Ascent Solar. Den offentlige emisjonen er forventet gjennomført 6. oktober, opplyser Hydro på sin hjemmesiden.

Kapitalinnskuddet i Ascent Solar, som framstiller tynne og fleksible solenergimoduler, vil gjøre selskapet i stand til å kjøre i gang produksjonen ved fabrikkanlegget i Thornton i Colorado i 2010.Anlegget har kapasitet til å produsere solenergimoduler som til sammen kan gi en årlig effekt på 30 megawatt.

Hydro har fra før en eierandel på om lag 35 prosent i Ascent Solar og vil etter den rettede emisjonen fortsatt være den største enkelteieren i selskapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere