RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydros millionhandel i Slovakia

Sist oppdatert:
Norsk Hydro betaler 28 millioner dollar for å bli majoritetseier i et slovakiske aluminiumsselskap.

Norsk Hydro har bladd opp 28 millioner dollar og har dermed økt eierandelen i det slovakiske aluminiumsselskapet Slovalco toø 55,3 prosent. Det er den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling EBRD som har redusert sin beholdning i form av å selge til Hydro.

NA24 - din næringslivsavis

Investeringen stadfester det langvarige forholdet mellom Hydro og Slovalco og den viktige rollen som Slovalco spiller for Hydro, skriver Hydro i en pressemelding.

I og med at Hydro er blitt en majoritetseier i det slovakiske selskapet har EBRDs eierandel blitt redusert til 10 prosent. Det slovakiske selskapet ZSNP eier de resterende 34,7 prosent.

- Hydro og EBRD har vært partnere i Slovalco siden 1994, da de kjøpte 10 prosent hver av aksjene i selskapet. Slovalco ble opprettet for å fullføre og drive det moderne aluminiumverket i Ziar nad Hronom i Slovakia. I 2001 økte EBRD sin eierandel til 45,3 prosent, mens Hydro økte sin andel til 20 prosent, heter det videre i meldingen fra Hydro.

Slovalco har en produksjon av primæraluminium på 160.000 tonn per år etter en vellykket utvidelse i 2004. I 2005 nådde salget av pressbolt og støpelegeringer fra støperiet hele 177.000 tonn, som hovedsakelig selges gjennom Hydros salgsnettverk i Europa.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere