RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen Iversen/Rogalands Avis

I denne sportshallen vil de servere alkohol til alle

Sist oppdatert:
Men det liker ikke idrettsforbundet.

Politikerne sier torsdag trolig ja til ølsalg i den nye ishockeyhallen i Stavanger, mens ledelsen i idrettsforbundet rynker på nesa.

- Vi ønsker å ha likhet i alkoholserveringen til VIP og vanlige tilskuere, Tore Haugvaldstad, administrerende direktør i Stavanger Oilers til Nettavisen NA24

Stavanger Oilers har søkt om å servere øl til publikum i den nye storstua for ishockey i byen. Det er banebrytende i norsk idrett, for tidligere er det kun i forbindelse med VIP-fasiliteter at slik servering har vært lovlig.

- Det er ikke mange steder som har servering, og der det skjer, er det fortrinnsvis i forbindelse med VIP-fasiliteter. Ølteltet i Kollen er kjent, men det hører til unntakene, sier assisterende generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Øystein Dale til Stavanger Aftenblad.

Han legger til at det vanlige er at alkoholservering og idrettsarrangementer ikke blandet sammen.

Derfor er ikke forslaget til Oilers populært i idrettsforbundet, der de retningslinjer som følges legger opp til en tribunekultur uten alkohol.

Tore Haugvaldstad sier at han ikke ønsker å ta noen diskusjon om idrettsforbundet reaksjon.

- Dette vil ikke gjelde for bare hockey, men også for konserter som vi kommer til å arrangere. Det er også viktig å legge til at vi også har flere gode alkoholfrie alternativer, sier Haugvaldstad til Nettavisen NA24.

Stavanger Oilers søker nå kommunen om å få skjenke øl i restauranten og VIP-områdene i tillegg til tre barer. Publikum har tilgang til to av disse barene, mens den tredje er mingleplass for sponsorer.

I søknaden blir det understreket at det ikke kommer til å være alkoholservering mens det pågår sportslig aktivitet på isen, men kranene åpnes både, før og etter arrangementet samt i pausene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere