RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

Jubelnyhet fra boligmarkedet

Sist oppdatert:
Norsk boligkjempe friskmelder markedet.

Norges største ferdighusprodusent BWG Homes står bak ferdighusprodusentene Block Watne og Hetlandhus i Norge, og Myresjöhus og SmålandsVillan i Sverige.

Kvartalsrapporten for andre kvartal vitner om at selskapet merker de harde tidene, men samtidig friskmelder toppsjef Lars Nilsen nyboligmarkedet.

- Den generelle igangsetting av nye boliger vil være på et lavt nivå i 2009 i både Norge og Sverige. Vi forventer at et oppdemmet behov for nyproduserte boliger vil bidra til økt etterspørsel etter våre produkter, skriver Lars Nilsen i meldingen.

FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Halvering
Resultatene til BWG Homes viser likevel en halvering av resultatene. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 65,3 millioner kroner av en omsetning på 666,9 millioner kroner i andre kvartal. I samme kvartal i fjor var EBBITDA-resultatet på 1117,2 millioner kroner av en omsetning på 937 millioner kroner.

Driftsresultatet var på 60,5 millioner kroner i kvartalet, ned fra 112,4 millioner kroner. I samme periode falt resultat før skatt til 43,3 millioner kroner, fra 92,2 millioner kroner i fjor.

BWG Homes melder om at ordrereserven økte med 109 millioner kroner i første halvår.

Fortsatt press
BWG Homes tror det fortsatt vil være press på inntjeningen til selskapet.

- Nedgangen i omsetning er en følge av at konsernets produksjonskapasitet er tatt vesentlig ned både i Norge og Sverige gjennom 2008 og første kvartal 2009. Det forventes fortsatt press på driftsinntekter og marginer i tredje kvartal 2009, skriver Nilsen i meldingen.

FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere