RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stein Henningsen (Oslo Børs)

Kjøpte tapere og solgte vinnere

REC, Norwegian Property og Storebrand er blant de store taperne i 2011.

Nordnet har sammenstilt alle private aksjetransaksjoner via Nordnet, Netfonds, Saxo-Privatbank og Skandiabanken i 2011 og basert på dette sammenstilt en liste over de mest populære aksjene å kjøpe og selge i 2011.

- Privatpersoner i aksjemarkedet har kjøpt tapere og solgt vinnere i 2011, forteller Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank i en melding.

Mest nettokjøpt var RCL som falt 44 prosent i 2011.

- Alle aksjene på listen over de mest nettokjøpte falt mer enn hovedindeksen i 2011. I snitt har aksjekursene blant de mest kjøpte aksjene falt 43,3 prosent i fjor, sier Anders Skar i meldingen.

Mest nettosolgt var Seadrill som ga rundt 10 prosent avkastning inkludert utbytte ifjor.

- Gjennomsnittlig steg de mest nettosolgte aksjene 12,8 prosent i fjor, sterkt trukket opp av oppkjøpsrally i Maritime Industrial Services og Aker Drilling. De eneste aksjene med negativ avkastning og hvor de private kuttet tapene i fjor var REC, Norwegian Property og Storebrand, sier Anders Skar i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere