RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallresultat for tobakkarvingen

Johan H. Andresen jr. leverer varene på børs.

11. oktober gikk tobakksarvingen Johan H. Andresens Pronova BioPharma på børs, og leverer et knallresultat i selskapet første kvartal på børs.

NA24 - din næringslivsavis


Fiskeoljeopptur
Pronova Biopharmas salg av den fiskeoljebaserte hjertemedisinen Omacor har skutt i vært den siste tiden. Det vises på tallene for tredje kvartal.

Driftsinntektene i selskapet ble i tredje kvartal 257,6 millioner kroner som er en oppgang på over 72 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet for avskrivninger (EBITDA) endte på knallsterke 137,2 millioner kroner, som er opp fra 73,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Supermargin
Kvartalstallene er gledelige nyheter for aksjonærene. I tredje kvartal i fjor var fortjenesten per aksje minus 0,08 kroner, men er snudd til pluss på 0,08 kroner i tredje kvartal i år.

EBITDA-marginen er supersterk på 53,2 prosent, som er opp 4,5 prosent fra 48,7 prosent i samme kvartal i fjor.

Selskapet kontrolleres av Ferd Private Equity med Andresen i spissen. Han eier 48,41 prosent gjennom Ferd Private Equity(Jersey-I) L.P, og 9,89 prosent gjennom Ferd Private Equity(Jersey-Ii) L.P.

Verdifull fabrikk
Fabrikken i Sandefjord er det mest verdifulle industrianlegg i landet innen sitt felt. Det er ingen andre produksjonsanlegg i Pronova, så inntektene stammer fra oljen som selges i 200 liters fat, og går gjennom åtte trinn før den forvandles til Omega 3.

Etter at Andresen kjøpte farmasiselskapet Pronova Biopharma i 2004 har det vært gjennom en eventyrlig vekst. Aksjen omsettes onsdag for 23,6 kroner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere