RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NOV

Knallsterkt for sørlandsselskap

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco leverer kanontall for 2008.

Det Houston-baserte National Oilwell Varco-konsernets (NOV) 2008-tall er fantastiske. 37 prosent inntektsvekst kombinert med en ytterlig forbedring i en allerede glitrende lønnsomhet ga over 20 milliarder kroner i overskudd før skatt. For hver av de 93 milliardene krone i omsetning satt konsernet igjen med 22 øre i overskudd.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Største bidragsyter er riggteknologidivisjonen, hvor datterselskapet i Kristiansand med 2700 medarbeidere og samme navn som moren (bare med et «AS» bak) tynger suverent mest. Dette selskapet er gamle Hydralift, i sin tid grunnlagt av Bjarne Skeie.

Riggteknologi stod for drøyt halvparten av konsernomsetningen i fjor, og en enda større andel av overskuddet. Og divisjonens ordrereserve ved årsskifte utgjorde rundt halvannet års 2008-omsetning. Tallet har stått omtrent på stedet hvil den siste tiden.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Olje- og gassindustriens behov for å utnytte petroleumsreservene vil kreve oppgradering av verdens riggflåte. Vi ser fram til fortsatt å bistå kundene med arbeidet, etter at de har underinvestert gjennom flere år, uttaler Pete Miller i pressemeldingen som fulgte regnskapstallene. Miller er THE BOSS. Ingen over, ingen ved siden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere