RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRAFTIG NEDGANG: Administrerende direktør i Adecco i Norge, Torben Sneve (47), sier at den kraftige nedgangen i 22015 skyldtes problemene i oljebransjen, men at markedet nå har stabilisert seg.
KRAFTIG NEDGANG: Administrerende direktør i Adecco i Norge, Torben Sneve (47), sier at den kraftige nedgangen i 22015 skyldtes problemene i oljebransjen, men at markedet nå har stabilisert seg. (Adecco)

Kraftig fall i bemanningsbransjen

Adecco alene har hatt en nedgang på over 500 millioner kroner i omsetning

Inntektene i bemannings­bransjen sank med seks prosent, eller nær en ­milliard kroner, ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Nedgangen er deler av landet med stor oljeindustri. Tall fra NHO Service viser en nedgang på 31,4 prosent i Rogaland i 2015. I Aust-Agder var nedgangen 27 prosent, i Telemark 26 prosent og i Hordaland 17,5 prosent.

Adecco alene har tatt over halvparten av nedgangen i omsetningen i bransjen, skriver avisen.

Les også: Sjeføkonom: Ledigheten når toppen til sommeren
Les også: Dette er de mest populære yrkene akkurat nå

– Forklaringen er enkelt og greit den betydelige aktivitetsnedgangen innen olje og gass. Forskjellen mellom vårt og totalmarkedets fall ligger der, sier administrerende direktør for Adecco i Norge, Torben Sneve (47), til DN.

Han sier at markedet nå har stabilisert seg.

– Vi så allerede i siste kvartal ifjor en stabilisering og er godt fornøyde med utviklingen i første kvartal i år. Men jeg tror nok ikke vi vil se noen aktivitetsøkning i bemanningsbransjen før neste år, når de store infrastrukturprosjektene begynner å slå inn, sier han.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere