RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Kraftig industrifall

Sist oppdatert:
Produksjonen stuper.

Industriproduksjonen gikk ned med 2,8 prosent fra november i fjor til og med januar i år i forhold til august til og med oktober i fjor. Det viser sesongjusterte tall fra Statistisk Sentralbyrå.

NA24 – din næringslivsavis

Det var på forhånd ventet en nedgang på 1,8 prosent på månedsbasis, mens nedgangen ble på 1,3 prosent fra desember i fjor til januar i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Årsaken er svikt i etterspørselen etter industriprodukt både i Norge og ellers i verden. Særlig er det nedgang i trelast- og trevareindustrien, samt i metallindustrien de siste tre månedene.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Næringer som papirvare og papirvareindustrien samt produksjon av kjemiske råvarer hadde også en klar tilbakegang i produksjonen, melder SSB.

Et lyspunkt er maskinindustrien som viser en oppgang i sin produksjon. Årsaken er høye ordrereserver fra norsk oljeindustri. Samtidig viser produksjonen i skips- og plattformindustrien en liten nedgang. Annen verkstedsindustri er rammet av nedgangen i salg til bildeleindustrien både i Norge og verden ellers.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere