RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Prosafe (© Prosafe)

Økt riggutnyttelse for Prosafe

Sist oppdatert:
Flere rigger i oppdrag i løpet av tredje kvartal.

Prosafe opplyser i en børsmelding at riggutnyttelsen i tredje kvartal lå på 96 prosent. Det er en oppgang fra 86 prosent sammenlignet med andre kvartal i år.

NA24 - din næringslivsavis

At selskapet ikke nådde en full utnyttelse skyldes i stor grad at noen av riggene startet på oppdrag litt ut i juli. Boligriggen «Safe Astoria» har ligget i opplag ved Kemaman-verftet i Malaysia i store deler av kvartalet. Det skjedde etter at SEIC terminerte kontrakten i februar. I løpet av tredje kvartal har Prosafe fått 85 prosent av dagraten fra SEIC, og «Safe Astoria» har startet opp en ny kontrakt ved Malampaya-plattformen i Filippinene tidlig i oktober.

Boligriggen «Regalia» startet opp kontrakten for BP på Valhall-feltet i Nordsjøen 12. juli og har vært i operasjonell drift i resten av tredje kvartal. «Safe Scandinavia» startet opp arbeidet for Shell ved Shearwater-feltet på britisk side i Nordsjøen ved utgangen av juli.

Selskapet skriver at resten av flåten har hatt full utnyttelse i tredje kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere