NA24.no

Kvalshaug blir redaktør

Forfatter og journalist har forlatt VG til fordel for Kagge Forlag.

- Ja, jeg har begynt der. Jeg begynte 2. mai, sier Kvalshaug til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kvalshaug rakk å jobbe et knapt år i VG før han gikk til forlagsbransjen. Tidligere har han jobbet som kulturredaktør i Nationen, journalist i Aftenposten, Dagbladet og Se og Hør.

Kvalshaug har også skrevet fem skjønnliterære bøker.

- Du skal ikke ha mye fantasi for å skjønne at skjønnliterært er en darling for meg. Jeg synes det er spennende å jobbe i et forlag som tenker at bøkene også skal selge, og ikke føler noen skam ved det. De store forlagene opplever kriser her og der, med redusert innflytelse fra bokklubbene, så jeg synes Kagge er mest spennende for tiden, sier forfatter, redaktør og journalist Kvalshaug.

Alledere innen den første måneden var unnagjort i Kagge, var Kvalshaug i gang i virket som redaktør i forlaget.

- Jeg skal ha ut bøker til høsten allerede, så her går det fort. Nei, det kommer i en samlet presentasjon, men jeg jobber både med bøker til høsten og til neste år, forteller ha.

- Det må jo være spesielt som tidligere Se og Hør-journalist å jobbe for forlaget som har gitt ut den meget omtalte Se og Hør-boken.

Alt om Se og Hør-boken

- Nei, du vet jeg var der frem til 1996, og da jeg leste den boka så kjente jeg veldig lite igjen fra den virkeligheten fra min tid. Håvard tok over min plass - og vi levde i to veldig forskjellige virkeligheter. For all del, det var en veldig underholdende og tankevekkende bok, avslutter Kvalshaug.

Om det blir sommerferie på redaktøren virker heller tvilsomt. Planene hans er å skrive en roman som skal ut på Gyldendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere