RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvitter seg med russisk problem

Sist oppdatert:
Aker Kværner avslutter samarbeidet med russisk partner.

Avtalen mellom partene innebærer at Aker Kværner selger sine aksjer i Astrakhan Korabel-verftet til ST Holding, og at Aker Kværner får full kontroll over det finske ingeniør og prosjektledelsesselskapet RR Offshore. Tidligere hadde Aker Kværner 26 prosent i selskapet.

NA24 - diin næringslivsavis

- Aker Kværner har aktivt posisjonert seg for fremtidig prosjekter i Russland og den Kaspiske regionen. Kjøpet av de gjenværende aksjene i RR Offshore støtter opp om Aker Kværners strategi og bygger videre på våre russiske aktiviteter. Intensjonen er å utvikle vår virksomhet i regionen til å dra nytte av alle partene, sier direktør Paal Helsing i Aker Kværner.

Partene er blitt enige om å ikke gå ut med hvilke verdier som er inngått i transaksjonen.

- Vi er sikre på at den videre utviklingen i det nordlige kaspiske havet og vi har intensjoner om å styrke vår tilstedeværelse der. Dette vil ikke bare være noe Aker Kværner drar nytte av, men også de lokale miljøene, lokale forretningspartnerne og har potensial til å danne mye ansettelsesmuligheter i regionen, sier Helsing.

I midten av februar 2005 kjøpte Aker Kværner seg inn i RR Offshore. Det finske selskapet var allerede majoritetseier i Astrakhan Korabel. I forbindelse med et lån til RR Offshore overtok Aker Kværner 56 prosent av Astrakhan Korabel. Denne avtalen skulle vise seg å starte en rekke problemer. Det toppet seg da russisk politi kom på besøk ved Aker Kværners kontorer i Moskva etter klage fra en tidligere eier i det russiske industriselskapet. Det norske selskapet ble også truet om rettssaker etter dette kjøpet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere