RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledigheten videre ned

Den norske arbeidsledigheten fortsetter å falle tilbake. Detaljhandelen synker også.

Den sesongjusterte arbeidsløsheten i Norge var 4,0 prosent i mars 2006. Dette var ned fra 4,3 prosent i desember 2005. Dermed fortsetter arbeidsledigheten i Norge å falle, slik den har gjort det siste året.

Høytrykket i norsk økonomi har nemlig redusert antall ledige helt siden i fjor sommer.

Samtidig som arbeidsledigheten faller, viser omsetningsvolumet til detaljhandelsbutikkene en nedgang med 0,4 prosent fra mars til april i år. Det viser volumindeksen for detaljhandel justert for sesongvariasjoner som Statistisk sentralbyrå utarbeider.

Butikkhandel med salg av sko og klær hadde en nedgang i omsetningsverdien (ikke justert for prisendringer) med henholdsvis 21,2 og 18,0 prosent i april 2006 sammenlignet med april 2005. Stor nedgang hadde også butikker med bredt utvalg av jernvarer, fargevarer og andre byggevarer, med 20,5 prosent i samme periode. Butikkhandel med nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger hadde derimot en økning på 15,8 prosent. Verdiindeksen for detaljhandel totalt gikk ned med 4,2 prosent i april i år sammenlignet med april i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere