RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litt svakere av PGS-flåten

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-Services måtte se utnyttelsen falle noe siste kvartal.

Seismikkskipene til Petroleum Geo-Services ASA klarte ikke å opprettholde utnyttelsesgraden de oppnådde i tredje kvartal i det siste kvartalet av 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Utnyttelsen av seismikkselskapets flåte av fartøyer for innsamling av 3d-seismikk endte på 77 prosent i fjerde kvartal, mot 80 prosent i foregående periode. Hovedårsaken til nedgangen var dokkingen av fartøyet Atlantic Explorer, samt noe standby tid for flåten generelt.

Mens flåten hadde 3 prosent tid ved verft i tredje kvartal økte dette til 5 prosent i fjerde kvartal. Standytiden gikk fra null til 2 prosent i samme periode.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I fjerde kvartal 2007 hadde PGS-flåten en utnyttelsesgrad på 69 prosent. Rederiet fortsatt å fjerde kvartal å ha brorparten av flåten på kontraktsoppdrag, 64 prosent, mens 13 prosent av kapasiteten var innen multiklient-studier.

PGS aksjen var opp over 11 prosent da tallene ble publisert ved lunsjtider tirsdag, men falt øyeblikkelig omkring 3 prosentpoeng på Oslo Børs.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere