RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MAAEMO: Jordan Bailey og Benjamin Ausland er strålende fornøyde med å beholde 3 stjerner i Michelin-guiden.
MAAEMO: Jordan Bailey og Benjamin Ausland er strålende fornøyde med å beholde 3 stjerner i Michelin-guiden. Foto: Tommy H.S. Brakstad (Nettavisen)

Maaemo beholder tre stjerner i Michelin-guiden

Og Stavanger fikk en ny.
Sist oppdatert:

MAAEMO/OSLO (Nettavisen): Den nordiske Michelin-guiden for 2017 ble presentert i Stockholm onsdag formiddag.

Det var blant annet knyttet stor spenning til om Maaemo ville beholde sine tre stjerner - noe de gjør. Restauranten var også den første i Norden med tre stjerner i guiden, da de fikk dem i fjor.

- Man må hele tiden holde nivået oppe, så å beholde stjerner er å vinne dem hvert år. Det krever full innsats hver eneste kveld, og man må omgi seg med folk som forstår filosofien. Jeg er heldig som har verdens beste tema, sier Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang, fra scenen i Stockholm.

Ny stjerne

Sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger har fått en stjerne i Michelin-guiden. Dermed har oljebyen to restauranter med stjerne, etter at Ree-Na fikk en i fjor. 

- Jeg er overveldet av denne anerkjennelsen. Jeg ønsker å være til inspirasjon og fremme bruken av den unike, norske sjømaten, sier sushikokk Roger Asakil Joya, som er medeier i restauranten.

Guiden kom i en nordisk utgave for første gang i fjor, «Guide Michelin Nordic Cities», og det var også første gang guidens inspektører besøkte andre norske byer enn Oslo.

LES også: Norsk sølv i kokke-VM
OG her: Stjernekokkens hemmelige våpen

1 STJERNE: Sushikokk Roger Asakil Joya ved Stavanger-restaurant Sabi Omakase mottar beviset på at restauranten har fått én Michelin-stjerne.

Fem med stjerne i Norge

I fjor hadde fem norske restauranter en eller flere av de ettertraktede stjernene , der Maaemo hadde flest. 

Fakta: Michelin-stjerne i 2017

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Maaemo, Oslo ★★★
Statholdergaarden, Oslo ★
Kontrast, Oslo ★
Re-Naa, Stavanger ★
Sabi Omakase, Stavanger ★

Kontrast i Oslo og Re-Naa i Stavanger var blant restaurantene som fikk én stjerne i 2016.

Alle stjernene som ble delt ut i fjor beholdes i 2017, av de som fremdeles eksisterer. Fauna, som hadde en stjerne, stengte i fjor sommer.

Statholdergaarden beholder dermed sin stjerne for tjuende året på rad.

Les også: Maaemo taper store penger

FREMDELES BEST: Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang på scenen etter det ble klart at Maaemo beholder tre Michelin-stjerner.


Bildekk

Michelinguiden er en serie bøker med rødt omslag som årlig blir utgitt av Michelin. De inneholder blant annet anbefalinger av gode restauranter og hoteller.

Den første guiden kom allerede i år 1900 etter initiativ fra dekkprodusenten Michelin, og den ble delt ut gratis til alle som kjøpte bil.

På den tiden fantes det rundt 3000 biler i hele Frankrike, hvorav 95 prosent av bilene fantes i Paris. Formålet med guiden var å få folk til å reise ut på landet for å slite dekkene sine, slik at de måtte kjøpe nye. I tillegg skulle den spre interessen for biler slik at flere skulle kjøpe biler og dermed trenge dekk.

MAAEMO: Den første med tre stjerner i Norden.

Anonyme inspektører

Fakta: Michelin-stjerner

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Tre stjerner – «Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise»
  • To stjerner – «Usedvanlig god matlaging, verdt en omvei»
  • Én stjerne – «En svært god restaurant i sin kategori»
  • Bib Gourmand – Nivået under stjerne – «God mat til en moderat pris»

Guiden er nok best kjent for å gi gode restauranter én, to eller tre stjerner.

Dette gjøres ved at inspektører sendes ut anonymt for å bedømme smaken og kvaliteten på maten og personalets kunnskaper og opptreden.

Å ha én eller flere stjerner gir høy status innen restaurantbransjen.

Les også: Maaemo-skulkere får regning på 1900 kroner per person

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere