NA24.no


LO-leder Gerd Kristiansen tjener omtrent halvparten av det NHO-sjef Kristin Skogen Lund gjør, men likevel mer enn statsminister Erna Solberg.
LO-leder Gerd Kristiansen tjener omtrent halvparten av det NHO-sjef Kristin Skogen Lund gjør, men likevel mer enn statsminister Erna Solberg. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

LO-lederen tjener mer enn statsministeren

Sist oppdatert:
Og som 60-åring har hun fått en ekstra ferieuke.

Fredag skrev Nettavisen om NHO-sjef Kristin Skogen Lunds gullkantede lønns- og pensjonsordning. 49-åringen hadde en ordinær lønn på 3.558.789 kroner i 2015.

I tillegg har hun en bilgodtgjørelse på 150.000 kroner og andre godtgjørelser på 68.490 kroner. Hvert år betaler NHO inn 594.224 kroner i innskudd til Skogen Lunds pensjon.

Denne uken har det vært mye oppmerksomhet rundt NHO-sjefens en uttalelser om eldre arbeidstakeressærrettigheter.

Skogen Lund mener blant annet at folk over 60 år ikke bør ha mer ferie og kortere arbeidstid enn andre ansatte.

LO har kritisert utspillene, og mistenker at NHO for å utnytte ledighetskrisen ved å skyve eldre arbeidstagere foran seg for å redusere kostnadene for bedriftene.

Les også: - 60-åringens ekstraferie har liten effekt

Har fått ekstra ferieuke
En av dem som nyter godt av den ekstra ferieuken for arbeidstakere over 60 år, er Gerd Kristiansen. LO-lederen fylte 60 år i fjor sommer, og Landsorganisasjonens presseavdeling bekrefter overfor Nettavisen at Kristiansen nå har seks ukers ferie.

Kristiansen har i likhet med Skogen Lund en god lønns- og pensjonsavtale. Fagforeningstoppens ordinære lønn var på 1.264.000 kroner i 2015. I tillegg kommer andre godtgjørelser på 146.000 kroner og diverse styrehonorarer.

LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-direktør Kristin Skogen Lund avbildet under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum tidligere i år.

Kristiansen sitter i fem styrer, blant andre Fafo og Sparebank1 Forsikring. Ifølge en DN-artikkel fra 2015 tjener hun 340.000 kroner på styrevervene. Lønn og godtgjørelser ga dermed Kristiansen inntekter på 1.750.000 kroner i fjor.

Les også: - Kroppen til 60-åringene eldes og bruker lengre tid på å hente seg inn igjen

Statsminister Erna Solberg hadde til sammenlikning en lønn på 1.555.640 kroner i 2015. Det var en oppgang på 36.000 kroner (2,8 prosent) fra året før.

305.000 til pensjon hvert år
Kristiansens pensjonsavtale er også av det gylne slaget. LO hadde i fjor 305.000 kroner i utgifter til Kristiansens pensjon, går det frem av årsrapporten for 2015.

Mens arbeidstakere landet over tvinges over på innskuddsordninger, har Kristiansen beholdt ytelsespensjon i LO. Det betyr at LO garanterer henne en fast, høy lønn også etter at hun går av som pensjonist. Har du innskuddspensjon, gir ikke arbeidsgiver noen slik garanti.

Tall Nettavisen har innhentet fra Finans Norge, viser at om lag 38 prosent av ansatte med innskuddspensjonsordninger, var medlem i ordninger med 2 prosent innskudd av lønn over 1G ved årsskiftet. Det gir en et årlig innskudd på 10.000 kroner ved en årslønn på 500.000 kroner.

Gerd Kristiansen ønsker ikke å kommentere lønnsavtalene sine i Nettavisen, men overfor DN har hun tidligere uttalt at LOs ledelse i prinsippet er på jobb hele døgnet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere