RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft kjøper Fast

Sist oppdatert:
Datagiganten kjøper det norske søkeselskapet. Sjekk prisen.

Datagiganten Microsoft kjøper det norske søkeselskapet Fast Search and Transfer.

NA24 - din næringslivsavis

Kjøpesummen er på 6,6 milliarder kroner, eller 19 kroner per aksje.

Fast-aksjen har vært pauset på Oslo Børs i over et døgn, og spenningen rundt hva som skjedde hos den norske nettsuksessen var stor.

LES MER: Større nyhet i Fast

Etter en times børshandel tirsdag sprakk nyheten om at giganten Microsoft vil kjøpe det selskapet.

Anbefaler budet
Fasts styre har enstemmig anbefalt aksjonærene å akseptere tilbudet. I tillegg har aksjonærer som til sammen representerer 37 prosent av utestående aksjer, Fasts to største institusjonelle aksjonærer Orkla og Hermes Focus Asset Management Europe, forpliktet seg til å godta tilbudet.

- Bedriftssøk er i ferd med å bli et nødvendig verktøy for virksomheter av alle størrelser og bidrar til at medarbeidere kan finne, bruke og dele forretningskritisk informasjon raskt, sier Jeff Raikes, leder av Microsoft Business Division, i en melding fra Microsoft.

INVESTOR ROBERT KEITH: - 6,6 milliarder er en grei pris

Den amerikanske programvarekjempen sier videre at i tillegg til å styrke Microsofts muligheter innenfor bedriftssøk, styrker oppkjøpet Microsofts forsknings- og utviklingsnærvær i Europa, og at de eksisterende forskningsressursene i Cambridge og København komplementeres med nye og betydelige ressurser i Norge.

- En spennende ny mulighet
Administrerende direktør John Markus Lervik i Fast er strålende fornøyd med dagens nyhet.

- Dette oppkjøpet gir Fast en spennende ny mulighet til å levere vår banebrytende søketeknologi til stadig flere organisasjoner over hele verden, sier Lervik.

- Den beste kjøperen
Rett før jul i fjor brygget det opp til maktkamp i selskapet etter at investeringsdelen til Orkla startet en prosess for å få det engelske investorparet Robert Keith og Thomas Fussell ut av Fast-styret. Orkla var lei av fallende aksjekurs og svake resultater, og ønsket endringer i styret, noe Keith og Fussell ikke vile gå med på.

- Gitt forholdene synes jeg dette er en fair pris. Microsoft er et stort selskap og er den beste kjøperen av Fast, sier styremedlem Robert Keith i Fast til NA24.

Fast Search & Transfer ASA ble startet opp i Trondheim i 1997, og var nært knyttet til universitetsmiljøet. Selskapet har nå sitt hovedkontor i Oslo. De utvikler søketeknologi for bedrifter, både for søk i bedriftens databaser og på internett.

Giganten Microsoft
Microsoft er verdens største programvareselskap med sine 50.000 ansatte. Selskapet ble stiftet i 1975 i Albuquerque, New Mexico av Bill Gates og Paul Allen, og er mest kjent for Microsoft Windows og Microsoft Office-systemene.

Bill Gates har blitt en av verdens rikeste menn etter suksessen med Microsoft. Han sitter fremdeles som styreformann i selskapet.

Det opplyses at Goldman Sachs International er Microsofts finansielle rådgivere, mens Merrill Lynch er rådgivere for Fast. De fullstendige detaljene i tilbudet vil bli sendt ut til aksjonærene i uken som begynner 14. januar. Handelen forventes å være gjennomført i andre kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere