RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bingo
Bingo Foto: RIEDINGER Philippe

Ni bingomillioner forsvunnet – bedriftsledere etterforskes

Sist oppdatert:

To bedriftsledere i bingobransjen i Oslo er mistenkt og etterforskes av politiet etter at over ni millioner kroner i formålspenger til ideelle organisasjoner har blitt borte.

– Vi mener det er grunnlag for innstilling til påtalemyndigheten om saken vil bli straffeforfulgt, sier politiførstebetjent ved Krimavdelingen i Oslo, Rune Skjold, til TV 2.

Selskaper som driver bingovirksomhet i Norge, er lovpålagt å utbetale 15 prosent av overskuddet sitt til det som kalles «lotteriverdige formål».

De manglende utbetalingene skal ha skjedd i 2011, og ble oppdaget av Lotteritilsynet da det gjorde en gjennomgang av bingoregnskapene til de aktuelle selskapene.

Lotteritilsynet har bedt politiet om hjelp til å finne ut hva som har skjedd med pengene. I alt omfatter anmeldelsen 31 organisasjoner som Lotteritilsynet mener ikke har fått utbetalt penger fra bingoselskapene hvor de to mistenkte er involvert.

De to mistenkte har vært inne til avhør. 1

Den ene mistenkte sier til TV 2 at han stiller seg undrende til anmeldelsen, og mener han ikke har en rolle i saken. Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med den andre mannen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere