RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noreco rammet av nedstengning

Oljeselskapet Noreco produserer langt mer olje enn i fjor, men rammes av nedstengning.

Norecos produserte 13.700 fat oljeekvivalenter per dag i januar, skriver selskapet i en melding torsdag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- De gode resultatene fra våre sju produserende felt fortsetter, og den underliggende produksjonen i januar var på det samme høye nivået vi har etablert de siste månedene, sier administrende direktør i Noreco, Scott Kerr.

Noreco har i løpet av de siste månedene etablert et nytt nivå for selskapets oljeproduksjon på over 15.000 fat oljeekvivalenter per dag, skriver selskapet i meldingen. Justert for vedlikehold og nedstengninger skal produksjonen også i januar ligge på dette nivået.

Blant annet ble produksjonen på Brage-feltet betydelig redusert i en uke på grunn av nødvendig vedlikehold, produksjonen på prossesseringsplatformen på Siri-feltet var nedstengt i fire dager og Enoch-feltet hadde noen nedstengninger. Alle feltene er nå tilbake i normal produksjon.

Produksjonen i januar var opp 41% sammenlignet med samme måned i fjor.

Olje ble solgt til 41 dollar per fat i januar (før justeringer for salgsopsjoner). Noreco har salgsopsjoner på 50 og 75 dollar per fat, og gjennomsnittsprisen per fat oljeekvivalenter oppnådd for måneden vil bli justert for salgsopsjoner i tillegg til justeringer for verdi av lager, NGL- og gasspriser.

Produksjonsvolumene er foreløpige og det tas forbehold om justeringer, endelige allokeringer mellom felt, kvalitetsjusteringer og priser.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere