RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges nye restaurantkonge

Sist oppdatert:
Norges ukjente restaurantkonge driver flere av Oslos beste restauranter med knallmarginer.

- Vi har gjester fra finans- og shippingmiljøet. De har som kjent en stabil pengebok, så det er jevnt trykk her, sier sunnmøringen Bjørn Tore Furset til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

37-åringen snakker om fiskerestauranten Lofoten på Aker Brygge i Oslo, som han har drevet i snart ti år, sammen med topprestauranter som Ekebergrestauranten, Restaurant Havsmak, og Dyna Fyr i Oslo-fjorden.

Han solgte også Torshov-restauranten Matfinken tidligere i år.

Utdannet kokk
Konserntallene, i selskapet Bjørn Tore Fuset A/S, viser en omsetning på hele 117 millioner kroner og et resultat før skatt på 9,5 millioner kroner.

- Det er klart bevisstgjøring av tall er viktig, sier han til NA24.

37-åringen er utdannet kokk, men har et klart bevist forhold til tall, gjennom sitt tidligere embete som kokk. Han styrer disse restaurantene og tar straks over selskapslokalene på den gamle Sjømannskolen til høsten.

- Ja, vi liker å holde et høyt tempo, sier han.

Sunnmørsk og nordnorsk
Det overrasker kanskje mange at en Sunnmøring driver restauranten med det klingende nordnorske navnet Lofoten.

- Det kan du godt si, men det er et meget godt merkenavn som vi valgte å beholde. Det er vel det nærmeste du kommer å si fisk, uten å si fisk, sier han.

Lofoten hadde en omsetning på 37,7 millioner kroner i fjor som er en økning på knappe to prosenter sammenlignet med 2004. Resultatet ble 2,4 millioner før skatt, som er en nedgang på 56 prosent.

- Vi brukte 3,5 millioner til oppussing i fjor. Dette ble betalt over driften, så derfor er tallene ikke fullt så gode som året før, sier han.

Restaurantmannen Furset kan smile med tanke på fjorårsresultatet som endte på 9,6 millioner i resultat.
Restaurantmannen Furset kan smile med tanke på fjorårsresultatet som endte på 9,6 millioner i resultat.

Godt fornøyd
Sunnmøringen er godt fornøyd med fjorårstallene, og sier han drar stordriftsfordeler med så mange restauranter.

- Hvis vi ikke kan ta et bryllup på Ekebergrestauranten kan vi sende det videre til en av de andre restaurantene, det gir oss gode muligheter for fortjeneste, sier han.

Han sier det er et meget høyt volum og at det er en av grunnene til god fortjeneste.

- Vi oppleverer derfor en høy råvareflyt. En to dager gammel hummer er bare å kaste, sier han.

Med så ferske råvarer hender det at restauranten kan gå tom for ferskvarer. Han sier det er et prinsipp de er villig til å leve med så lenge kvaliteten er tipp topp.

- Vi er kommet til et nivå på omsetningsvolumet som er nesten på maks sett i betraktning av hvor mange seter vi kan tilby på Lofoten, sier han.
Ordreinngangen til 2006 er på sammen nivå som 2005.

Under Ekebergsåsen
Ekebergrestauranten har hatt en enorm mediaeksponering og knallet til som en av vinnerne på Oslos restaurantkart.
Furset klarte 64,6 millioner i omsetning, og et driftsresultat på 3,7 millioner kroner, med et resultat før skatt på 3 millioner kroner.

Ekeberg-sjef Christian Ringnes gir restaurantkongen tommel opp.
Ekeberg-sjef Christian Ringnes gir restaurantkongen tommel opp.

Finansmannen Christian Ringnes eier restauranten og skryter uhemmet av sin leietager.
- Bjørn Tore er den beste og triveligste restaurantmannen jeg kjenner, sier han til NA24.
Ringnes legger til at Furset er sunnmøring og svømmer - selvsagt - med hendene ”den andre veien”, men er imponert over at han tar alle utfordringer på "halv volley" som han sier.

Bjørn Tore FursetA/S (Konserntall)
(Gjelder Lofoten Fiskerestaurant, Ekeberg Restauranten, Restaurant Havsmak, , Matfinken og Dyna Fyr)
(Millioner kroner)

2005

Driftsinntekter

117

Driftsresultat

9,8

Resultat før skatt

9,6

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere