RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer.
På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Norgesgruppen varsler prishopp på mat

Sist oppdatert:
Mens matvarekjedene forhandler om neste års avtaler, varsler Norgesgruppen at vi må forberede oss på «overraskende høye matpriser».

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen sier han og hans folk er litt overrasket over prisøkningen de ser, skriver Aftenposten.

– Spesielt er vi overrasket over at valutaen treffer så hardt som den gjør, sier Andersen. Han sier både euro og dollar samt svenske og danske kroner bidrar til prisøkningen som kommer i februar, når de nye avtalene trer i kraft. På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer. Prisene på sukker, kakao og matoljer har økt den siste tiden.

Rema-sjef Ole Robert Reitan kjemper ifølge avisen med nebb og klør for å holde løftet han har gitt om at hans kjede skal være billigst.

– Kronekursen gir økte innkjøpspriser fra matvareleverandørene. På tross av ekstremt sterk konkurranse mellom dagligvarekjedene, må det forventes at dette etter hvert også gir konsekvenser for prisene i butikkene, sier Ingvill Størksen, direktør for dagligvare i Virke.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere