NA24.no


SØKSMÅL: Den norske filmgründeren og skuespilleren Ryan Wiik har saksøkt sin tidligere forretningspartner, og tidligere BBC-nyhetsanker, Tasmin Lucia-Khan (på bildet) for å ha seksuelt manipulert ham. Her da de møtte Side3 i 2016.
SØKSMÅL: Den norske filmgründeren og skuespilleren Ryan Wiik har saksøkt sin tidligere forretningspartner, og tidligere BBC-nyhetsanker, Tasmin Lucia-Khan (på bildet) for å ha seksuelt manipulert ham. Her da de møtte Side3 i 2016. Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

Norsk Hollywood-profil hevder han ble sex-utnyttet

Sist oppdatert:
Mener han ble seksuelt manipulert til å gi fra seg kontrollen over sitt eget selskap.

Den norske filmgründeren og skuespilleren Ryan Wiik (35) har saksøkt sin tidligere forretningspartner, og tidligere BBC-nyhetsanker, Tasmin Lucia-Khan (36) for å ha seksuelt manipulert ham, skriver Daily Mail.

Nordmannen heveder at Lucia-Khan - som han møtte i 2015 - forførte ham for å bli direktør for selskapet hans WR Films, for så å senere skvise ham ut av det ved å spre falske rykter og bruke sex som pressmiddel.

Blant annet hevder han at hun etter å ha overtatt sjefsstolen begynte å holde hemmelige møter med investorer og at hun sto bak rykter om at han, som smøring, tilbød investorer seksuelle tjenester fra prostituerte, alt for å skade hans posisjon, skriver Hollywood Reporter.

- Prostituerte som smøring

WR Films ble startet opp av Wiik i 2009 og sitter på rettighetene til filmatiseringen av «Morgan Kane»-bøkene. Hovedrollen var tiltenkt Wiik selv.

Wiik hevder også at Lucia-Khan kritiserte Morgan Kane-manuset og at hun mente han burde ha en audition for å bevise at han fortjente rollen.


Søksmålet går på ærekrenkelse, bedrageri og brudd på privatlivets fred, skriver Dagbladet. Det ble levert til LA County Superior Court onsdag denne uken.

- Motbydelig

Tasmin Lucia-Khan nekter for at hun ved seksuelle tilnærmelser forsøkt å få en sjefsjobb i Wiiks selskap.

- Dette er motbydelig. Jeg har ikke brukt sex for å få denne sjefsjobben. Da jeg gikk inn i selskapet var det nær konkurs. Jeg har jobbet hardt med investorer for å endre forretningsplanen, sier hun til Finansavisen.

Hun ønsker ikke å svare på om det stemmer at hun har hatt en seksuell relasjon til Wiik.

- Jeg svarer ikke på slike spørsmål, men det er ikke riktig at jeg manipulerte ham.

Kjos og Blystad investerte

I januar i fjor møtte Nettavisen/Side3 Ryan Wiik i Oslo. Han fortalte da at han hadde arbeidet med filmprosjektet «Morgan Kane» i fem år, og at budsjettet var på 27 millioner dollar, eller rundt 240 millioner kroner.

Målet var å konkurrere med internasjonale suksesser som Hunger Games, James Bond og andre filmer basert på bokserier.

Blant dem som hadde investert i filmen var to av Norges rikeste menn, Norwegian-sjef Bjørn Kjos og shipping- og eiendomsmilliardær Arne Blystad.

I desember kom derimot meldingen om at Wiik var blitt fjernet fra rollen som Morgan Kane.

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere