RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian sparker svensker

Sist oppdatert:
Flyselskapet sier opp piloter i Sverige.

Det svenske nettstedet e24.se melder at flyselskapet Norwegian går løs med sparekniven etter at de kjøpte Fly Nordic av Finnair i fjor.

NA24 – din næringslivsavis

Flyselskapet har tidligere meldt om oppsigelser av kontoransatte for å få ut synergieffekter, samtidig ble antall fly i Fly Nordic sin flåte redusert og byttet ut fra MD-80 maskiner til Boeing 737. Dette er de flyene som Norwegian la inn en giantordre på i fjor.

Norwegian skal kutte 30 av totalt 100 piloter i det svenske markedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Vi har for mange piloter ettersom vi har redusert antall fly fra ti til seks i sammenheng med utfasingen av våre MD-maskiner, sier informasjonsansvarlig Åsa Larsson til det svenske nettstedet.

Men det er også nedgang i antall charterreiser, som kommer som en følge av konjunkturnedgangen.

- Vi har ikke fått noen bookinger fra reisebyråene, men det er også et strategisk valg fra oss om å ikke satse på charter før sommeren. Istedet fokuserer vi på å gjøre den normale trafikken mer effektiv noe som gjør at vi har mulighet for å starte linjer til nye destinasjoner, sier Larsson til nettstedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere