RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Nærum skriver Donald Duck-historie

Sist oppdatert:
«Nytt på nytt»-kjendisen inn i neste Donald-blad.

Siden Hjemmet forlag ga ut det første norske bladet om Disneys Donald Duck i Norge i 1948 har innholdet i bladet stort sett vært laget av utenlandske tegnere og forfattere, med visse hederlige unntak.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

De nåværende utgiverne, Egmont forlag, er imidlertid i ferd med å endre litt på dette. De har i første omgang hentet inn Knut Nærum.

Nærum er kanskje best kjent for sin deltagelse i det humoristiske TV-programmet «Nytt på nytt», som har gått sin seiersgang på NRK på fredager i en årrekke, men har også hatt suksess som forfatter med romaner som «Døde menn går på ski». Nå har han også fått innpass i tegneserienes førstedivisjon.

Tok lang tid
- Som tegneserieentusiast har det vært utrolig spennende å bli enda bedre kjent med Andeby-universet. Det har tatt lang tid å gå fra idé til en ferdig historie, og jeg håper Donald-lesere der ute vil sette pris på det endelige resultatet, kommenterer Nærum i en pressemelding.

For lang tid har det tatt. Hele fire år er det siden Nærum begynte å skrive Donald-historien, som kommer på trykk i bladet som er i salg fra mandag 12. oktober. Årsaken er ikke bare skrivesperre fra Nærums side, men vel så mye de harde kravene fra Disney-konsernet.

- Å få den første historien godkjent i Disney-systemet har vært en lang prosess. Dette er trolig det trangeste nåløyet jeg har klart å tre meg selv gjennom, men det frister likevel til gjentakelse, sier Nærum, som lover flere Donald-historier.

- Neste blir kanskje morsom
- Neste gang klarer jeg kanskje til og med å skrive en historie som er morsom, fortsetter han på sedvanlig selvironisk vis.

Historien skal ikke bare komme i norske Donald-blader men vil bli oversatt og komme på trykk i hele 20 land, hvilket trolig er mer enn noen av Nærums romaner.

(saken fortsetter under bildet)

- Klassisk Donald-historie
Norges eneste Donald-tegner, Arild Midthun, står bak tegneserieformen av historien. Midthun har laget forsider for bladet siden 2004, og hadde sin første lengre historie på trykk i 2005.

- Samarbeidet med Knut Nærum i utformingen av denne historien har vært utrolig godt, og det har vært moro å jobbe med en så entusiastisk og profesjonell forfatter. Jeg mener resultatet har blitt en klassisk Donald-historie, som alle som er glade i Andeby kommer til å like, og jeg gleder meg til å jobbe mer med Nærum i tiden som kommer, sier Midthun i meldingen.

Vil ha flere nordmenn
Egmont Serieforlaget, som gir ut Donald-bladene i Norge, ønsker nå flere historier fra norske forfattere.

- Knut Nærum er kanskje den største tegneserieentusiasten blant norske forfattere, men vi vet at det er mange gode historiefortellere der ute, sier redaktør Marius Molaug i Donald Duck & Co.

Molaug utfordrer andre norske forfattere til å komme med ideer og forslag, og lover å ta dem med «hvis de passer inn i vårt Andebyunivers».

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere