RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ny bilkjempe får krisemilliarder

Sist oppdatert:
Skal hindre at Chrysler kjører utfor stupet.

Den amerikanske bilgiganten Chrysler mottar nå fire milliarder dollar i et brulån, om lag 28 milliarder kroner etter dagens kurs, fra det amerikanske finansdepartementet. Dette lånet skal ha være helt nødvendig for at selskapet skal kunne fortsette driften, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Bilkjempens toppsjef Bob Nardelli sier i en uttalelse at lånet gjør at selskapet kan fortsette å restruktureres samtidig som de jakter på å få utviklet energisparende biler i høy kvalitet som kundene ønsker å kjøpe.

De amerikanske bilkjempene kan ikke kjøre videre dersom kontantene faller under visse summer. For Chryslers del, hvor 81 prosent av selskapet eies av Cerberus Capital Management LP, befant de seg nå i nærheten av minimumsmengden med kontanter de trenger – anslått til 2,5 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Chrysler, som i motsetning til Ford og GM ikke er børsnotert, hadde i utgangspunktet bedt myndighetene om syv milliarder dollar, tilsvarende det de anslagsvis må betale sine underleverandører hver 45 dag.

Chrysler får nå pengene etter at GM mottok en tilsvarende mengde tidligere i uken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere