RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Det norske oljeselskap)

Ny giv på Varg-feltet

Sist oppdatert:
Varg-feltet har fått et kraftig løft i produksjonen etter brønnsuksess.

Det går frem av en oppdatering fra Det norske oljeselskap ASA torsdag. Oljeselskapet har en eierandel på 5 prosent i feltet som produseres med FPSO’en Petrojarl Varg.

Det er meget gode resultater fra den nye produksjonsbrønn A-10A på Varg feltet, som er årsaken til produksjonsløftet. Det er oljeselskapet Talisman Energy som er operatør for feltet.

- Brønnen har hevet totalproduksjonen fra rundt 11 600 fat i tredje kvartal, til over 26 000 fat per dag, melder Det norske.

Produksjonen fra Varg forventes å stabilisere seg på rundt 18 000 fat per dag i snitt i 2010, hvorav 900 fat per dag til Det norske.

Brønn A-10A påviste en hydrokarbonkolonne på rundt 150 meter, noe som ifølge Det norske er betydelig mer enn nærmeste brønn.

- Dette gir også grunn til optimisme med hensyn til potensialet i det sørøstlige segmentet av Varg-feltet, kalt Storeulv, som potensielt kan inneholde betydelige tilleggsreserver. Dette segmentet vil sannsynligvis bli utforsket med en eller to nye produksjonsbrønner i første kvartal 2010, skriver Det norske-

Varg-feltet ble av de opprinnelige eierne planlagt nedstengt i 2002.

- Ledelsen i Det norske så derimot muligheter for å få mer ut av feltet, en drift som nå videreføres av Talisman. Dette har i ettertid vist seg å være svært lønnsomt - både for selskapene og samfunnet. Varg feltet fremstår derfor idag som et stjerneeksempel på hvorfor mangfold og konkurranse er viktig for å maksimere verdiskapningen på norsk sokkel, sier adm. direktør Erik Haugane i Det norske i en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere