RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nå skal han styre statskanalen på rett kjøl.
Nå skal han styre statskanalen på rett kjøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Ny styreleder i NRK er klar

Sist oppdatert:
Overtar etter William Nygaard.

Ifølge Kulturdepartementet, er 59 år gamle Birger Magnus utnevnt som ny styreleder i NRK.

- Med Birger Magnus har NRK fått en styreleder med svært solid bakgrunn fra mediebransjen og utvikling av digitale satsinger. Magnus har dessuten erfaring som styreleder og -medlem for en rekke virksomheter. Styret for øvrig er bredt sammensatt, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Magnus har sin fartstid fra Schibsted - som uavhengig styreleder og -medlem, tidligere konserndirektør og stedfortredende konsernsjef.

- Fortjener friskt blod
Den forrige styrelederen, William Nygaard, meldte i mai fra om at han ikke ønsket å stille til en tredje periode som styreleder.

– Ny regjering fortjener friskt blod i vervet og nytt styre bør stå fritt til å fornye foreliggende strategier i et lyttende og tillitsfullt samarbeid med administrasjonen, skrev Nygaard i et brev til Kulturdepartementet.

Ifølge Kampanje, har advokat og leder for 22. juli-kommisjonen Alexandra Bech Gjørv blitt tilbudt stillingen - men takket nei.

Det nye styret er som følger:

Birger Magnus, Bærum. Styreleder (ny). Uavhengig styreleder og styremedlem, tidligere konserndirektør og stedfortredende konsernsjef i medieselskapet Schibsted.

Gunvor Ulstein, Nestleder (ny). Konsernsjef i Ulsteingruppen og daglig leder i Ulstein Shipping.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, Ålesund (innvalgt i styret i 2010). Daglig leder i Allkunne A/S, tidligere journalist og programleder i NRK og Kanal 24.

Geir Bergkastet, Moelv (ny). Direktør Høgskolen Lillehammer. Tidligere direktør for Oslo Kinematografer 2006-2013. Rogaland teater og Nationaltheatret

Ellen Inga O. Hætta, Kautokeino (ny). Rektor ved Samisk videregående skole og reindriftsskole i Kautokeino. Tidligere statssekretær og direktør for Reindriftsforvaltningen.

Varamedlem: Cato Hellesjø, Oslo. (ny) Daglig leder i Kollektiv- transportproduksjon AS. Tidligere adm. dir og konsernsjef i Avishuset Dagbladet AS.

Varamedlem: Silje Aspholm Hole (ny). Direktør for strategi og samfunnskontakt SIVA. Tidligere journalist, redaktør og analytiker i flere selskaper.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere