RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYTT OLJEFUNN: Atalantic Petroleum har gjort et nytt funn av foreløpig uviss størrelse i Barentshavet. Illustrasjonsfoto av Barentshavet.
NYTT OLJEFUNN: Atalantic Petroleum har gjort et nytt funn av foreløpig uviss størrelse i Barentshavet. Illustrasjonsfoto av Barentshavet. (NASA Earth Observatory)

Nytt oljefunn i Barentshavet

Sist oppdatert:
Atlantic Petroleum har gjort nytt funn på Langlitinde.

Atlantic Petroleum har funnet hydrokarboner på Langtlinden (i Barentshvaet) i flere reservoarsoner i Kobbeformasjonen. Det skriver selskapet i en melding fredag.

Boreoperasjonene på Langlitinden, hvor Atlantic Petroleum har 10 prosent eierandel, er iferd med å avsluttes.

Brønnen påtraff oljeførende sander av Trias alder.

Resutatene skal nå evalueres med henblikk på kommersialitet og annen prospektivitet i lisensen.

Brønnen ble boret til et totalt dyp på 2878 meter under havflaten. Havdypet i området er 338meter. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt i henhold til opprinnelig boreplan.

Ben Arabo, CEO, kommenterer funnet slik:

- Langlitindenbrønnen er Atlantic Petroleum sin første letebrønn i Norge og brønnen påviste et større intervall med olje, selv om det ble besluttet å ikke kjøre en full DST test ved denne lokasjonen. Brønndata, inklusiv kjerner og fluidprøver vil nå bli analysert sammen med seismiske data for å undersøkte kommersialitet, spesielt i lys av ytterligere oljeprospektivitet i lisensen.


Fakta: Atlantic Petroeleum

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Atlantic Petroleum er et selskap med fokus på nordvest Europa, og vi er aktive både innen produksjon, utbygging og leting. Gruppen Atlantic Petroleum har 42 olje-og gasslisenser i Storbritannia, Norge, Færøyene, Irland og Nederland. Vi deltar i tre produserende felt på britisk sokkel, et utbyggingsprosjekt som forventes å komme i produksjon i 2015, og ytterligere to potensielle utbygginger. I tillegg deltar selskapet i et betydelig antall letelisenser. Atlantic Petroleum er i lisenser deltar i joint ventures med 30 anerkjente internasjonale samarbeidspartnere. Hovedkontoret ligger i Tórshavn på Færøyene, og selskapet har i tillegg kontorer i London (UK) og Bergen (Norge). Aksjene i Atlantic Petroleum er notert på NASDAQ OMX i København og på Oslo Børs.


Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere