RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BYGGER: Odfjell har avtalt bygging av to nye kjemikalietankere med verft i Kina.
BYGGER: Odfjell har avtalt bygging av to nye kjemikalietankere med verft i Kina. (Odfjell)

Odfjell signerer milliardavtale med kinesisk verft

Odfjell har signert en intensjonsavtale verdt nesten en milliard kroner om bygging av ytterligere to kjemikalietankere for et kinesisk verft.
Sist oppdatert:

Avtalen omfatter to kjemikalietankere på 38.000 dødvekttonn (dwt) med 40 tanker i rustfritt stål og lastekapasitet på cirka 45.000 kubikkmeter, melder Odfjell i en pressemelding.

Avtalen med verftet Hudong-Zhonghua Shipbuilding kommer i tillegg til tidligere inngåtte avtaler med samme verft for levering av fire skip på 49.000 dwt med 33 tanker i rustfritt stål.

"Kapitalforpliktelsene ved denne intensjonsavtalen er om lag 116 millioner dollar (tilsvarende vel 960 millioner norske kroner, red.anm.). Avtalen inkluderer også opsjoner", skriver selskapet i meldingen.

Les også: Odfjell låner halv milliard

– I kombinasjon med øvrige avtaler vi nylig har inngått, vil denne intensjonsavtalen dekke de fleste av våre behov for fornyelse av Odfjells "super segregator" kjemikalietankere, sier Kristian Mørch, administrerende direktør i Odfjell.

(©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere