RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BYGGER: Odfjell har avtalt bygging av to nye kjemikalietankere med verft i Kina.
BYGGER: Odfjell har avtalt bygging av to nye kjemikalietankere med verft i Kina. (Odfjell)

Odfjell signerer milliardavtale med kinesisk verft

Sist oppdatert:
Odfjell har signert en intensjonsavtale verdt nesten en milliard kroner om bygging av ytterligere to kjemikalietankere for et kinesisk verft.

Avtalen omfatter to kjemikalietankere på 38.000 dødvekttonn (dwt) med 40 tanker i rustfritt stål og lastekapasitet på cirka 45.000 kubikkmeter, melder Odfjell i en pressemelding.

Avtalen med verftet Hudong-Zhonghua Shipbuilding kommer i tillegg til tidligere inngåtte avtaler med samme verft for levering av fire skip på 49.000 dwt med 33 tanker i rustfritt stål.

"Kapitalforpliktelsene ved denne intensjonsavtalen er om lag 116 millioner dollar (tilsvarende vel 960 millioner norske kroner, red.anm.). Avtalen inkluderer også opsjoner", skriver selskapet i meldingen.

Les også: Odfjell låner halv milliard

– I kombinasjon med øvrige avtaler vi nylig har inngått, vil denne intensjonsavtalen dekke de fleste av våre behov for fornyelse av Odfjells "super segregator" kjemikalietankere, sier Kristian Mørch, administrerende direktør i Odfjell.

(©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere