NA24.no

OPEC holder estimatene

Sist oppdatert:
Oljekartellet OPECs analytikere ser ingen større endringer i oljetterspørselsanslagene.

Det går frem av den månedlige markedsrapporten lagt frem av OPECs analytikere i Wien onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

OPEC opprettholder prognosen om en vekst i årets etterspørsel etter olje på 1 million fat per dag, etter å ha nedjustert prognosene for en måned siden.

Etterspørselsprognosen for 2007 holdes også nær uendret på 1,3 millioner fat per dag i økning. Gjennomsnittlig etterspørsel blir dermed henholdsvis 84,3 millioner fat per dag og 85,6 millioner fat per dag i 2006 og 2007.

Ifølge OPEC økte spotlastingen av OPEC-olje med 0,6 millioner fat per dag til 12,8 millioner fat fra september til oktober, men volumet sammenlignet med oktober i fjor var spotvolumet ned 1,8 millioner fat per dag. Økning skyldes ifølge OPECs analytikere en økning i produksjonen fra OPECs medlemmer som ikke befinner seg i Midtøsten.

Oljeproduksjonen fra produsentene utenfor oljekartellet er i år ventet å havne på 51,2 millioner fat pr. dag og på 53 millioner fat per dag i 2007. Det er omtrent på linje med forrige måneds anslag.

Basert på denne utviklingen for non-OPEC så ser organisasjonen et behov for OPEC-olje på 28,8 millioner fat per dag i snitt i år og et fall til 28,1 millioner fat neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere